Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Hördell är en av 11 personer som fått anställning via Försvarsmaktens instegsprogram för it-intresserade. Foto: SVT

Datorspelande Viktor är nyanställd på Försvarsmakten: ”Vill göra skillnad”

Uppdaterad
Publicerad

Ett års anställning med utbildning och chans till vidare arbete inom Försvarsmakten. Det var ett erbjudande som Viktor Hördell, 21, och Artemi Börgel, 39, inte kände att de kunde tacka nej till.

Elva nyanställda kvinnor och män utbildas nu vid Arboga garnison. Artemi Börgel är en av dem som nu sitter i skolbänken, och som sett fram emot att arbeta med något liknande. Hon var tidigare processoroperatör, men har kikat på möjligheten att arbeta inom försvaret eller polisen ett tag.

– Jag känner att det har varit väldigt viktigt för mig att känna att jag gör något som gör skillnad, säger Artemis.

Värnplikten väckte intresse

Viktor Hördell håller med. Han vill både vara delaktig och göra skillnad, som han uttrycker det, men har en annan bakgrund:

– Mitt intresse kommer framför allt från att jag gillar att spela på datorn. På gymnasiet pluggade jag dator- och kommunikationsteknik, säger Viktor, som även fullgjort sin värnplikt och därmed fått med sig ett intresse för försvaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.