Foto: SVT/Monika Bruhn

De har gömt skatterna runt om i länet

Publicerad

De flesta som håller på med geocahing fokuserar på att hitta till cacherna. Men det finns också de som är mer intresserade av motsatsen – att gömma dem.

David, Fabian och Ella Gribing har under namnet ”team Gribing” lagt ut några olika cacher i södra delen av Örebro län. Men de är inte klara med sin insats – några cacher ska de också försöka hitta.

– Vi har haft lite ansvar för södra delen, så dem ska inte vi leta efter, men det finns många fler som vi ska försöka hitta, säger David Gribing.

Även Jerry Gray och Peter Ekshagen har sett till så att det blev 50 cacher till den GeoTour som drog igång under lördagen.

Jerry Gray har hållit på med geocaching sedan 2010, och sedan dess har han hittat över tusen cacher. Och som geocachare ger man sig inte i första taget, berättar han.

– Det händer att man inte hittar, men då kommer man tillbaka och letar igen, säger han.

Se klippet ovan för att höra mer om hur det går till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer