Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt SD i Hallsberg har det varit ”osämja” mellan medlemmarna i SD:s distriktsstyrelse. Foto: Leonora Toplica/SVT

Hon lämnar SD i Lekeberg – bildar nytt parti: ”Har inte fått stöttning”

Uppdaterad
Publicerad

Problem bland SD-medlemmar har lett till att Sverigedemokraternas tre ledamöter i fullmäktige, i Lekebergs kommun, har lämnat partiet och istället bildat Lekebergspartiet.

– Vi har inte fått den stöttning vi har behövt ha i det politiska arbetet, säger Skyeler Palm, politisk vilde, till SVT.

Skyeler Palm, Fredrik Medin och Thiffanie Holgersson, tidigare Sverigedemokrater, ska i en debattartikel i Sydnärkenytt, skrivit under med det nya partiets namn, Lekebergspartiet, i veckan och därmed gett besked om deras exit. Något som P4 Örebro var först med att rapportera om.

– Det kom som en chock. Vi fick veta att de inte ska förnya sina medlemskap genom debattartikeln, säger Oscar Lundqvist (SD), gruppledare i Hallsberg till SVT.

”Osämja”

Trion har lämnat Sverigedemokraterna därför att de anser att de inte har fått stöttning av region SD Örebro län. De blir nu politiska vildar i Lekebergs kommun.

– Vi var helt nya när vi klev in i SD 2022. De gamla lämnade och vi blev lite hängandes i luften och hade gärna velat haft mer stöttning, säger Skyeler Palm till SVT.

Men enligt gruppledaren för SD i Hallsberg så menar man att det har varit problem mellan de och andra medlemmar i distriktsstyrelsen, som består av SD-medlemmar från kommuner i länet.

– Det har varit en osämja mellan de och distriktsstyrelsen, säger Oscar Lundqvist.

I klippet ovan förklarar båda mer om problemet och vad detta kan innebära för SD:s framtid i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.