Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingrid Thulin och Murad Artin, volontär respektive ordförande i Ukrainagruppen Örebro, hoppas att göra det enklare för örebroare att skänka till ukrainska flyktingar – via ”Ukrainalådan”. Foto: Raphael Cano Felix/SVT

Nu ska ”Ukrainalådan” göra det enklare att hjälpa flyktingar

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska så kallade ”Ukrainalådor” placeras ut hos olika företag runt om i Örebro. Det är den ideella föreningen Ukrainagruppen som hoppas att lådorna ska göra det enklare för ortsbor att donera till ukrainska flyktingar. 

– I stället för att folk ska komma till oss vill vi komma till folket, säger Murad Artin, ordförande för Ukrainagruppen i Örebro.

Tanken är att samla in saker med längre hållbarhet, så som hygien- och städartiklar. Varje låda som Ukrainagruppen placerar ut hos de olika företagen markeras med det de ukrainska flyktingarna behöver som mest. Tanken är att anställda på företagen enkelt ska kunna donera saker i lådan.

– Den ersättning flyktingarna får per dag räcker inte ens till ett paket blöjor, säger Murad Artin, ordförande för Ukrainagruppen.

Hör hans och volontären Ingrid Thulins tankar om ”Ukrainalådan” i klippet ovan 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.