Foto: SVT

Degerfors kommun går med miljonminus: ”Mycket mer negativt än prognoserna”

Uppdaterad
Publicerad

Det stod under 2019 klart att Degerfors kommun skulle gå med minus. Men när räkenskaperna nu preliminärt sammanfattats är situationen värre än väntat.

– Nu gäller det att kavla upp ärmarna rejält, säger Muris Beslagic (S), kommunstyrelsens ordförande.

I dagarna har den politiska ledningen tagit del av det preliminära resultatet för 2019. Den information som framförts är att kommunen gör ett negativt resultat på 41,2 miljoner kronor. Ett stort steg i fel riktning om man jämför med den tidigare prognosen som visade på minus 14,5 miljoner.

”Vi kan konstatera att utfallet är långt mycket mer negativt än de prognoser vi tidigare fått ta del av och som vi också baserat vår budget för 2020 på”, skriver Muris Beslagic (S), kommunstyrelsens ordförande, i pressmeddelande.

De två åren dessförinnan har kommun nätt och jämnt gått med plus. Det största underskottet ligger på socialnämnden. Nu är det hårt arbete som väntar, menar Beslagic.

– Nu gäller det att kavla upp ärmarna rejält och arbeta strukturerat framåt. Det kommer bli tufft men jag är övertygad om att vi kan klara det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.