Foto: Julia Eriksson

Dragracetävling i Karlskoga

Publicerad

I Karlskoga arrangerades idag drag-race-tävlingar under namnet ”Karlskoga fastest”. Tävlingen arrangerades på flygplatsen där fordonen tävlade två och två– Och den som körde de 201 metrarna snabbast vann.

Enligt arrangören var syftet med tävlingen att locka in dem som kör olagliga race på gatan.

-Vi vill få de att köra under mer kontrollerade och säkrare former och få en god tid på sin bil. Vi vill minska på streetrace-åkningen för att minska olycksrisker. Och man blir inte av med sitt körkort, säger Göran Ekedahl, sekreterare på SHRA Karlskoga.

Snabba bilar

Under dagen tävlades det i tre klasser. Förare från Örebro, Karlskoga, Lindesberg, Fjugesta, Karlstad var på plats på flygfältet idag, ungefär 50 bilar totalt. Sträckan de körde var 201 meter lång.

-De snabbaste bilarna kommer åka på ungefär 6.5 sekunder med en sluthastighet på ungefär 200 kilometer i timmen, säger Göran Ekedahl och fortsätter:

-Det är accelarationen som man är ute efter. Det är det som ger adrenalinkicken. Det är häftig att stå still och sen starta och få den accelarationskänslan i kroppen, säger han.

Under dagen hölls även en del pausaktiviteter. Modellflygklubben höll en uppvisning och även försvarsmakten var på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.