På utställningen kan man mötas av bland annat ”drottningen Margatreta Leijonhufvud” som vandrar omkring på slottet. Foto: Julia Olsson / SVT

Drottningarna har dragit fler besökare än förväntat

Publicerad

Årets sommarutställning Drottningarna på Örebro slott är havvägs genom säsongen och trots det varma vädret är Örebrokompaniet nöjt med besökarantalet hittills.

Varje sommar har Örebro slott en utställning med olika teman för att locka besökare till slottet, och i år är temat drottningar efter tv-serien Drottningarna.

Utställningen öppnades för allmänheten i juni och har öppet fram till slutet på augusti.

Hoppas på fler besökare

Trots värmen har antalet besökare varit många och förhoppningarna är att det ska bli ännu fler under de kommande veckorna, med tanke på det svalare vädret.

Björn Fransson, chef för destinationsutveckling på Örebrokompaniet hoppas få ännu fler besökare under de kommande veckorna. Foto: Enana Alrafidain / SVT

Björn Fransson, chef för destinationsutveckling och värdskap på Örebrokompaniet menar att coronapandemin spelar en stor roll gällande turismen.

– Folk semestrar på hemmaplan på ett helt annat sätt och vi kan se att folk planerar att semestra mer lokalt än vad man gjort tidigare.

I klippet berättar drottning Margareta Leijonhufvud om en utav drottningarna på utställningen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.