Lokala delikatesser lockar många hungriga

Uppdaterad
Publicerad

I helgen förvandlas Wadköpings kvarter i Örebro till en marknad med fokus på lokalproducerad mat. Och här finns mängder av matstånd, bland annat säljs honung, ostar, saft och sylt. Här finns också grönsaksbord med orange morötter och gröna broccolihuvuden och i luften blandas dofter av nylagad mat.

Det är andra året som matmarknaden hålls och under helgen samlas mängder av lokala matproducenter här. En av dem är Magnus Fredrikson, som är grönsakshandlare.

– Jag var här förra året också och tyckte det var bra så jag kom i år också, säger han och ler.

Det är trångt och lite svårt att ta sig fram i folkmyllret, men stämningen är god och folk verkar ha ro att stanna och handla.

– Jag har handlat potatis och en massa grönsaker. Och så har jag fått tips på vad man kan göra, bland annat fick jag smaka på svartkålschips. Det har jag aldrig smakat förut och det var jättegott, så jag köpte svartkål och ska hem och pröva att göra egna, säger Ida Reimfelt.

– Det finns mycket god mat att smaka på och jag har köpt bröd, ost och sylt, säger Christina Klingberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.