Davor Dundic restaurang A Bar & Bistro ligger i anslutning till Behrn arena. Nu riskerar restaurangen att förlora alkoholtillståndet. Foto: SVT

Hockeysponsor riskerar indraget alkoholtillstånd för arenakrog

Uppdaterad
Publicerad

Örebroprofilen Davor Dundic, sponsor till Örebro hockey och tidigare arrangör av eventet O helga natt, driver restaurangen A bar och Bistro i anslutning till Behrn arena.

Anser att tillståndet ska återkallas

Efter att Nerikes Allehanda avslöjade att Dundic har drygt sju miljoner kronor i skulder till Kronofogden valde Örebro kommuns miljökontor att utreda alkoholtillståndet för Dundic restaurang.

– Jag anser att de ekonomiska bristerna är så pass allvarliga att tillståndet ska återkallas, säger Leif Andersson som gjort utredningen.

”Händer att de tar andra beslut”

Det är nu upp till politikerna i miljönämnden att ta beslut om tillståndet på ett sammanträde den 9 april. Med största sannolikhet betyder det att restaurangen inte längre får servera alkohol.

– Oftast går politikerna på det jag föreslår, men det händer att de tar andra beslut, säger Leif Andersson.

Praxis är att den som förlorar ett alkoholtillstånd inte kan ansöka om ett nytt inom tre år.

– De allra flesta brukar sälja sina verksamheter. Det är ingen som vill servera lättöl i tre år, säger Leif Andersson.

Betalade inte moms

Restaurangen har heller inte betalat moms under tio månader 2018, eller lämnat inkomstdeklaration för 2016.

Dundic anger att personalen har varit anställda av hans bemanningsföretag, men miljökontoret bedömer att fakturorna som Dundric lämnat in är en bakdaterad efterhandskonstruktion, eftersom de är numrerade i ordning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.