Örebro tingsrätt Foto: Johannes Weckström /SVT

Åtal: Duo krävde 300 000 kronor – pistolhotade man i skog

Publicerad

Nu åtalas två män för att ha försökt utpressa en annan man på pengar. Enligt åtalet sa duon att mannen hade en vecka på sig att betala 300 000 kronor. En av männen ska ha tagit fram en pistol och hotat att skjuta målsäganden.

Händelsen inträffade i januari i Örebro kommun. De åtalade männen, som båda är i 20-årsåldern, tvingade med sig mannen till en enslig plats i en skog, enligt åtalet. De ska ha tvingat ner mannen på knä och sagt att han måste fixa pengar till dem.

Därefter ska duon i samförstånd ha hotat mannen. Efter händelsen ska en av männen vid flera tillfällen ha kontaktat målsäganden och sagt att han måste betala. Den missänkte åtalas också för grovt vapenbrott och försök till utpressning. Enligt åtalet ska mannen ha skickat flera sms till en anhörig till målsägaren och krävt in pengarna.

Den andre misstänkte gärningsmannen åtalas också för försök till grovt olaga hot på en krog i Örebro i oktober förra året. Tillsammans med en annan man hotade han två andra personer och visade en mobilfilm med en pistol framför en av målsägarna, enligt åtalet.

Samtliga misstänkta nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.