Den inringade sträckan blir nu dubbelriktad för trafik. Foto: Örebro kommun

Efter ambulanskritiken – nu öppnar kommunen CV-gatan

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritik från ambulansförarna i Örebro har kommunen valt att öppna CV-gatan för dubbelriktad trafik.

Det rapporterar na.se.

I samband med att Skebäcksbron stängdes av för trafik tidigare i veckan blev också CV-gatan enkelriktad. Något som innebar en lång omväg för för en ambulans som ryckte ut mot bostadsområdet Rynninge och istället borde ha gjort en lång omväg.

Trafiksituationen i Örebro

– Men redan igår kväll (tisdag kväll reds. anm) öppnade man alltså upp för trafik åt båda hållen, konstaterar Torben Boldt, biträdande ambulanschef. Det gör ju situationen i alla fall bättre.

Oro kvarstår

Men fortfarande kvarstår oron för att trängseln i trafiken i och med vägavstängningarna ska leda till längre utryckningstider.

– Runt 16-tiden när det är som värst kommer vi varken in eller ut. Kommer man då med en traumapatient och inte kommer in kan det handla om minuter. Lika illa kan det vara om man inte kommer ut och får larm om en patient med hjärtstillestånd.

Alternativa körvägar

Ansvariga körinstruktörer på ambulansen har nu försett sina kollegor med alternativa körvägar och instruktioner om att använda Slussbron när det är akut.

Och även om Torben Boldt menar att det nu blir lättare för ambulansen att ta sig fram är han frågande till planeringen.

– Varför lät man inte CV-gatan vara öppen från början?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trafiksituationen i Örebro

Mer i ämnet