Isaac Kiese Thelin och Jacob Rinne blixtinkallas. Foto: Bildbyrån

Efter coronafallen – Kiese Thelin och Rinne blixtinkallas

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronafallen i svenska landslaget kallas nu sex spelare in som reserver inför EM. Två av dessa är Laxåsonen Jacob Rinne och Örebrosonen Isaac Kiese Thelin.

Kumlasonen Pierre Bengtsson anslöt sent till landsslaget efter en skada på Martin Olsson. Nu kan han få sällskap av fler spelare med bakrund i Örebro län.

”Skapa en reservbubbla”

Efter att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testats ”positivt” för covid-19 kallar landslaget in sex extra spelare.

– I går utvärderade vi situationen och kollade på vad vi kan göra för att växla upp ännu mer. Vi tog beslutet att skapa en reservbubbla, säger förbundskapten Janne Andersson på en presskonferens idag.

Isoleras från laget

De blixtinkallade spelarna kommer inte ha någon kontakt alls med övriga truppen utan vara isolerade och tränas av U21-landslagets tränare  Poya Asbaghi.

– De kommer vara helt isolerade. Bo på hotellet och inte träffa varandra. Det är ingen kontakt överhuvudtaget med varandra förutom på träningsplanen. De kommer vara totalt isolerade, fortsätter Janne Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.