Richard Göransson, nybliven ägare och vd till Gelleråsen, tänker främst på den avlidnes familj. ”Alla mina tankar går till dem just nu” Foto: Monika Bruhn / SVT

Efter dödsolyckan: ”Han var en person som vigt sitt liv till motorsporten”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en tung start för helgens tävlingar på Gelleråsen i Karlskoga när nyblivne VD:n Richard Göransson och övrig personal förlorade en engagerad medarbetare i samband med en olycka.

Den man i 75-årsåldern som omkom under en kvaltävling på Gelleråsen Motorstadion i Karlskoga beskrivs av VD Richard Göransson som en person som vigt sitt liv till motorsporten.

– Han har jobbat i över 40 år här och var en mycket rutinerad funktionär. Det är riktigt jobbigt just nu, konstaterar Göransson.

”En ren olycka”

Det var under en kvaltävling vid lunchtid som en förare fick sladd och körde av banan. Funktionären som fanns i närheten träffades av bilen och dog enligt Richard Göransson omedelbart av sina skador.

Händelsen ska nu utredas.

– Alla mina tankar går till den avlidnes anhöriga just nu. Som jag ser det handlar det om en ren olycka.

Vill hedra en kamrat

För flerfaldige racingmästaren Richard Göransson var helgens tävlingar de första som nybliven banägare och VD för Gelleråsen. Efter att ha suttit ner med övriga funktionärer valde man tillsammans att fortsätta tävlingarna under helgen.

– Det är arbetskamraternas sätt att hedra mannen, avslutar Richard Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.