Efter otäcka skadan – spjutkastaren från Örebro redo för Finnkampen

Uppdaterad
Publicerad

Elisabeth Lithell från Örebro representerar idag Sverige i Finnkampen för sjätte gången. Men i år har resan varit tuff. En otäck i början av sommaren höll på att ställa till det.

29-åriga Elisabeth Lithell kastar idag spjut för Sverige i Finnkampen på Stockholms stadion. Men i början på sommaren var det oklart om hon skulle kunna delta.

– Säsongen startade tråkigt med en olycka i juni. Jag trampade på en spik och har haft problem med en sena i foten. Så jag är superglad att jag kom tillbaka så fort och därför kommer jag bara njuta av de sista delarna av säsongen, säger Elisabeth Lithell.

Resan tillbaka har varit tuff för Elisabeth Lithell.

– Målet har hela tiden varit att vara tillbaka i augusti, vilket motiverar och det har varit som en revansch för mig själv, att visa att det går.

Förutom Elisabeth Lithell så kommer Elin Östlund från KFUM Örebro att springa i 100 meter och Anders Pihlblad springer hundrametersstafetten för herrar.

Finnkampen sänds i SVT1, SVT2 och SVT Play.

Då kan du se Örebroarna tävla i Finnkampen

• Lördag 16.30, Elisabeth Lithell, spjut

• Lördag 16.40, Elin Östlund, 100 meter

• Lördag 19.30, Anders Pihlblad, 4x100 meter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.