Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jyrki Suominen, biblioteksassistent på Hallsbergs bibliotek, har tagit med böcker till barnen på Östansjö skola. Se mer i klippet. Foto: Philip Naskret/SVT

Efter översvämning: Östansjö skola i Hallsberg har ordnat tillfälligt bibliotek i slöjdsal

Publicerad

Östansjö skola i Hallsberg var tvungen att slänga tusentals böcker efter översvämningar för en månad sedan. Nu har skolan inrättat ett tillfälligt bibliotek i syslöjdsalen.

– Barnen får inte urvalet de hade velat ha, säger Jyrki Suominen, biblioteksassistent.

För tio år sedan brann skolbiblioteket i Östansjö ner och fick byggas upp igen från grunden. I mitten av augusti i år drabbades biblioteket igen, den här gången av översvämningar som förstörde både skolbiblioteket och uppemot 2000 böcker.

I nuläget är prognosen att biblioteket kommer kunna öppna tidigast i januari nästa år. Under tiden kommer biblioteksassistenten Jyrki Suominen till skolan med böcker som barn kan låna och han har lagt upp dem på ett bord i syslöjdssalen.

– Jag tog med fem väskor idag, men det är ju ingenting, säger han.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.