• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bridgespelare från hela världen är i Örebro under tio dagar. Micke Melander berättar om det enorma arbetet bakom det stora evenemanget. Foto: SVT

Här återvänder bridgespelare från hela världen till Örebro

Publicerad

En av världens största bridgefestivaler inleddes idag på Conventum i Örebro. Omkring 10 000 bridgespelare från 18 länder deltar i festivalen som är tillbaka efter två pandemiår.

– Många har längtat efter det här, säger Micke Melander från svenska bridgeförbundet.

Hotellen är fullbokade, de internationella gästerna har strömmat in under dagen och för 13:e gången står Örebro som värd för bridgefestivalen som är tillbaka efter två tuffa år med restriktioner.

Och det här är något som märks. SVT Nyheter Örebro har ringt runt till några av de största hotellen i stan som säger att söktrycket efter hotellnätter är högt just nu.

Stor apparat att genomföra

Och att arrangera ett så stort evenemang med tusentals besökare från världens alla hörn kräver mycket resurser.

I klippet berättar Micke Melander mer om festivalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.