Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På dörren in till vårdcentralen sitter en skylt: ”Stängt på grund av konkurs”. Anders Nordin, boende i Pålsboda, vet nu inte hur han ska få tag i sin sons hjälpmedel som skickats hit. Foto: Raphael Cano Felix/SVT

Vårdcentralen i Pålsboda i konkurs: ”Vi får inte tag på min sons hjälpmedel”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan försattes vårdcentralen i Pålsboda, i Hallsbergs kommun, i konkurs. När SVT Nyheter Örebro besöker orten under torsdagen vittnar flera boende om en oro inför framtiden.

I måndags försattes Pålsboda vårdcentral i konkurs. En av dem som drabbats av att vårdcentralens verksamhet hastigt lades ned är Anders Nordin, som bor på orten med sin familj.

– Jag kom hit för att hämta ut ett hjälpmedel till min son som har en funktionsnedsättning. Det som vi skulle hämta nu var ett ståskal för att han ska kunna stå upp och ta sig fram med en gå-rullstol, men nu när vi inte kan hämta det så blir han istället sittandes i sin rullstol, säger Anders Nordin.

I klippet kan du höra Anders Nordin samt flera boende i Pålsboda berätta om sina känslor efter att vårdcentralen hastigt lagts ned

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.