Stora Valla är inte i speldugligt skick. Nästa inspektion av planen sker den 17 april. Foto: SVT

Ekonomisk smäll för Degerfors – tvingas flytta hemmapremiären till Örebro

Uppdaterad
Publicerad

4-1-seger i premiären och upplagt för publikfest på lördag i Degerfors.
Då kom beskedet att Stora Valla inte håller för spel – något som kan kosta upp emot 200 000 kronor i missade intäkter.
– Vi har fått blåsa av allt med våra samarbetspartners, säger Leif Olsson, försäljningschef i Degerfors IF.

Utöver företagsevent med mat och loger, räknar Degerfors IF med ett stort publiktapp.

I fjol snittade laget 1 776 åskådare per match. Som jämförelse kom enbart 248 åskådare senast Degerfors fick flytta en match till Behrn Arena i maj 2014.

Och senast en hemmapremiär spelades på Behrn Arena var 2013. Då kom 418 åskådare.

– Det är mycket ekonomi i det här och tråkigt att vi inte kan spela vår premiär på hemmaplan. Jag hoppas att publiken ställer upp och tar sig in till Örebro, säger sportchefen Patrik Werner.

Han räknar med att klubben kan tappa närmare 200 000 kronor i missade intäkter.

Stora Valla dömdes ut vid kontroll

Beskedet att flytta hemmapremiären mot Jönköping till Örebro fattades av Svenska Fotbollförbundet i går i samband med en inspektion av Stora Valla.

– Med enkla ord så har planen inte börjat växa och det finns ingen tillväxt i rotsystemet så att det innebär att om man skulle spela match på lördag, efter de förutsättningar som finns idag så äventyrar man resten av vårsäsongen, säger kontrollanten Stefan Cårebo till Degerfors IF:s hemsida.

Klubben har fram till 17 april på sig att få gräsmattan i speldugligt skick för att slippa flytta flera matcher till Behrn Arena.

”Påverkar oss mycket”

Degerfors IF meddelar inför hemmapremiären att de som köpt biljetter, men inte kan ta sig till Örebro, kan få pengarna tillbaka. Även på marknadssidan påverkas premiärflytten.

– Det är klart att det här påverkar oss mycket. Vi hade bokat våra loger fullt med våra samarbetspartners. Nu har vi tyvärr fått blåsa av allt. Vi tappar mycket på det, säger Leif Olsson, försäljningschef i Degerfors IF.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer