Foto: SVT/TT

Elcyklar ska ersätta biltransporter till och från universitetet

Uppdaterad
Publicerad

I ett försök att få fler att välja bort bilen till förmån för mer miljövänliga alternativ kommer Örebro universitet under hösten erbjuda studenter och personal att testa elcyklar.

På grund av pandemin genomförs testet under hösten i mindre omfattning. Till våren planeras sex testperioder.

Den som vill prova elcykel redan i höst ska göra en intresseanmälan senast den 10 september.

– Universitetet har som mål att verka för att fler reser hållbart till och från arbete och studier. Vi vill hjälpa våra medarbetare och studenter att spara tid och kraft genom att de ställer bilen och provar en elcykel, säger Louise Åhlman, verksamhetsutvecklare inom miljö och klimat vid Örebro universitet.

Hör med om projektet i videoklippet

Elcykelkampanjen på Örebro universitet

• Genomförs i samarbete med EU-projektet Fossilfritt 2030 – Rena resan.

• Projektet får stöd från Tillväxtverket genom den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt från samverkansparterna Region Örebro län, Region Sörmland, Region Östergötland och Biodriv Öst.

• I Örebro län stöttas projektet även av Örebro, Örebro universitet, Region Örebro län, länsstyrelsen i Örebro län, Karlskoga kommun, Kumla kommun och Örebro kommun. Länets övriga kommuner deltar genom nätverket för hållbart resande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.