Foto: TT

Elva bilar beslagtagna efter trafikkontroll i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Elva beslagtagna bilar, 2 klockor och över 10 000 kronor i kontanter blev resultatet när Kronofogden för första gången genomförde en trafikkontroll med polisen.

Under 1 maj genomförde polisen och Kronofogden en gemensam trafikkontroll i Vivalla. Förutom att flera personer misstänks för trafikbrott kunde Kronofogden beslagta bilar, klockor, kontanter och en guldkedja.

– Det var inga lyxbilar som vi beslagtog utan det handlar om bruksbilar, säger Ola Selim som är teamchef på Kronofogden i Örebro.

Att Kronofogden samarbetar med andra myndigheter är inte ovanligt men det här var första gången som de var med på en trafikkontroll.

– Vi samarbetar med andra myndigheter för att komma åt organiserad brottslighet.

Vad händer med sakerna som ni beslagtagit?

– En del kommer nog vara missnöjda med våra beslut och överklaga. I annat fall kommer sakerna att säljas på auktion och pengarna gå till att betala individernas skulder.

Totalt genomfördes 350 fordonskontroller och två bilister fick böter för fortkörning, 1 misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika, 2 för olovlig körning, 1 för brott mot knivlagen och ett baseballträ blev direktförverkat.

Polisen gick ut med att det gällde tolv bilar men Kronofogden berättade för SVT att det rör sig om elva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.