En kvinna blev misshandlad med en brödkavel och fick uppsöka sjukhus. Foto: Johan Nilsson /TT

En anhållen efter bråk i Vivalla

Publicerad

Två personer hamnade i bråk med varandra på torsdagskvällen i Vivalla. En person blev knivskuren och den andra skjuten. En av dem flydde från platsen.

Klockan 22 på torsdagskvällen larmades polis till bostadsområdet Vivalla i Örebro om ett pågående bråk. Två män med olika typer av vapen hotade varandra. En blev knivskuren och den andra personen skjuten.

– Den ena kom hem till den andra med en kniv i näven, slog sönder en ruta. Den andra personen kommer ut med en kolsyrepistol. Så skadar man varandra. Mannen med kniven sprang därifrån efter att ha blivit träffad av kolsyrepistolen, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

En person anhållen

Mannen med kolsyrepistolen, som är i 25-årsåldern, greps och anhölls senare av åklagare. Mannen med kniv som flydde från platsen är fortfarande på fri fot, men polisen tror sig veta vem det handlar om.

– Det kan finnas drogrelaterade ärenden dem emellan, säger Johannesson.

Det skall inte ha resulterat i några allvarliga skador för någon av parterna och brottsrubriceringen för närvarande är misshandel, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.