Tre personer har hittats skadade, varav en är gripen misstänkt för försök till mord. Foto: Johan Nilsson/ TT

En anhållen misstänkt för mordförsök i Hällefors

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort polispådrag pågick under onsdagskvällen i Hällefors efter ett knivdrama. Tre personer är skadade och en av dem är gripen, misstänkt för försök till mord.

Polisen grep en 19-årig man misstänkt för försök till mord efter att tre personer hittats skadade vid en skola i Hällefors, varav den gripne är en.

– En person är svårt skadad och har lastats i helikopter och är på väg till USÖ. En kniv eller knivliknande föremål ska vara inblandad i händelsen, säger Dan Sööder, vakthavande på polisen.

Stor polisinsats

En större polisinsats arbetade under kvällen i området, bland annat med hundpatruller, för att spärra av och säkra bevis.

– Just nu jobbar vi med att få in mer information om vad som hänt och vi kommer troligen vara på plats under en längre tid ikväll, säger Dan Sööder.

Larmet inkom strax efter klockan åtta på onsdagen och personerna ska ha befunnit sig på två olika platser utomhus. Vad som föranlett händelsen är oklart enligt polisen.

Anhölls av åklagare under natten

– Den gripne personen har anhållits av åklagare vid 4-tiden på morgonen, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Polisen har inga uppgifter om tillståndet för den allvarligt skadade.

– Han är allvarligt skadad med skador i bröstet och på halsen, det är de uppgifter jag har, säger Vikman.

Den nu anhållne mannen ska enligt polisen ådragit sig skador på handen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.