Josefin Gerdvåg hittade kalven på sin morgonrunda. Foto: SVT

Kalv från populärt konstverk återfunnen

Uppdaterad
Publicerad

Det var i förra veckan som två kalvar hade brutits av och stulits från konstverket som låg uppe vid Svampen i Örebro. Nu är den ena kalven upphittad.

– En ska vara upphittad ut med en väg men den andra är fortfarande borta, säger Mats Öhman vid Örebropolisen.

Kalvarna som pryder Mejeritorget i Örebro har fastighetsföretagaren Leif Carlsson hämtat och fraktat in från norra Italien. Konstverket sattes upp vid Svampen i samband med att det var premiär för kosläpp 1 maj.

”Det var en slump”

Personen som hittade kalven heter Josefin Gerdevåg.

– Jag var inte på någon kalvjakt, utan det var en slump att jag hittade den, säger hon.

Hur hittade du den?

– När jag och min vän sprang den vanliga morgonrundan vid Glanshammarsvägen så såg vi den och tänkte ”Det där är ju kalven blev stulen vid Mejeritorget”, säger Josefin Gerdevåg.

Dottern blev ledsen

Det var många som visade ett engagemang för de stulna konstverken i sociala medier och en av de som har följt mysteriet är dottern till Josefin.

– Ja, hon tyckte det var intressant med kalvarna när de ställdes upp på 1 maj. Så när hon fick reda på att de var borta blev hon ledsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.