Foto: SVT

Man knivskuren till döds på asylboende

Uppdaterad
Publicerad

En man knivskars till döds på ett asylboende i norra Örebro län tidigt på fredagsmorgonen. Tre personer har anhållits misstänkta för dådet.

Vid 05:18 inkom ett larm till polisen om ett bråk vid asylboende. Väl på plats kunde polisstyrkan konstatera att en man blivit knivskuren. Han fördes akut till sjukhus. Mannen avled strax före halv tio. Enligt uppgifter från TT ska han ha bland annat varit knivskuren i halsen.

Polisen lyckades gripa två boende på asylboendet med koppling till dådet. Ytterligare en person flydde från platsen men kunde gripas av polis några timmar senare.

Knivdådet på asylboendet i Lindesberg

– Det har pågått och kommer att pågå febril aktivitet vid platsen. Tekniker är på plats för att säkra upp spår, sa Stefan Wickberg, vakthavande befäl från Örebropolisen vid 09.00-tiden.

Tre anhållna

De tre gripna har anhållits och kommer att förhöras under förmiddag och lunchtid. Eventuellt blir de häktade efter förhör hållits berättar Stefan Wickberg presskommunikatör vid Polisen.

– Åklagare kommer att kopplas in vilken minut som helst nu. Detta är standard vid frihetsberövande och större utredningar, säger Stefan Wickberg.

Tredje mannen gripen

Den tredje mannen greps senare under förmiddagen runt 10.30-tiden.

– Jag fick informationen för en halvtimme sedan. Vi har närmare uppgifter om var han greps men har valt att inte gå ut med detta. Vad jag kan säga är att gripandet var odramatiskt, säger Stefan Wickberg.

Enligt TT ska den tredje mannen ha anmält sig själv inne i Lindesberg.

Medger att de varit på plats

Polisen har sökt av området med hund under dagen och man har även utökat avspärrningarna i området. Stefan Wickberg berättar om de förhör som hållts.

– Alla tre har lite olika saker att berätta, men de medger alla att de varit på plats.

Polisen genomförde vid lunchtid tekniska undersökningar i byggnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på asylboendet i Lindesberg

Mer i ämnet