Engelbrektsskolan har haft personal vid den stökiga busshållplatsen när det funnits möjlighet. Foto: Peter Comstedt/SVT

Engelbrektsskolan medvetna om busstök

Uppdaterad
Publicerad

Busshållplatsen nära Engelbrektsskolan upplevs som stökig på eftermiddagarna när eleverna ska åka hem. Det har gjort att Arbetsmiljöverket fått ta emot en anmälan från bussbolagets skyddsombud där man bland annat föreslår att väktare ska följa med i bussarna.

Det är många elever som åker hem vissa tider, vilket gör det trångt på bussarna. Ibland är det så fullt att alla inte kommer med. Det skapar irritation både bland elever och övriga resenärer.

Nu har ett skyddsombud på det ansvariga bussbolaget Nobina gjort en anmälan till arbetsmiljöverket då situationen vid busshållplatsen ofta upplevs som stökig och hotfull.

– Redan i höstas hade vi en diskussion med Nobina om de behov som finns av att ha en dragspelsbuss eller sätta in extrabussar på vissa tider när många elever slutar, berättar Bengt Lindborg biträdande rektor på Engelbrektsskolan.

Personal vid hållplatsen

Skolan har även haft personal, så som skolvärdar och elevassistenter, vid busshållplatsen när det funnits möjlighet. Allt för att minimera problemen.

– Vi talar om för våra ungdomar att först går andra bussresenärer på och sedan ni, fortsätter Bengt Lindborg.

Skolan är även förvånade över den anmälan som gjorts till Arbetsmiljöverket.

– Det förvånar oss lite för vi har inte fått några indikationer på att det skulle vara någon upptrappning just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.