Preeti Nagarajan från Ericssons huvudkontor och platschefen Jonas Brattström klippte bandet. Foto: Monika Bruhn /SVT

Ericssons nya lokaler i Kumla invigdes

Uppdaterad
Publicerad

För cirka 1,5 år sen beslutades det att produktionen på Ericsson skulle läggas ned vilket gjorde att 330 personer i Kumla fick gå. Men en test- och utvecklingsavdelning med ett 80-tal personer blev kvar. På onsdagen var det nyinvigning av de lokaler som anpassats för verksamheten.

– Vi är med och utvecklar Ericsson 5G-teknik och produkter. Vi ansvarar för testutveckling, tidiga prototyper och står för en viktig del av återkoppling till våra designgrupper, berättar Jonas Brattström, platschef. 

Jonas Brattström, platschef vid Ericssons fabrik i Kumla. Foto: Monika Bruhn /SVT

Han berättar att tiden sedan neddragningarna har varit en berg- och dalbana och utmanande. Både vad gäller att många vänner fått sluta men även med de tekniska lösningarna inför framtiden.

”Känns inspirerande”

En av de som är kvar i företaget är Fredrick Ingvald som jobbat på Ericsson sedan 1996. Numera jobbar han som testutvecklare vilket innebär att han utvecklar kod, hård- och mjukvara för de produkter som Ericsson tar fram. Och testar så att de fungerar utefter de premisser som satts upp.

– Man brinner ju för företaget och att man fick vara kvar i den här typen av utveckling i framkant känns kanon, berättar Fredrick. Det känns inspirerande.

Fredrick Ingvald har arbetat på Ericsson sedan 1996. Foto: Peter Comstedt /SVT

Rekryterar ny personal

Ericsson behöver nyanställa cirka 20 personer till sin verksamhet i Kumla.

Ericsson nyanställer till sin verksamhet i Kumla Foto: Monika Bruhn /SVT

– Vi behöver folk med kompetens inom elektronikkonstruktion, mjukvaruutveckling, mekanikutveckling  och lite andra delar, säger Jonas Brattström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.