Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dansarna Linn Ragnarsson och Jessica Andrenacci medverkar i föreställningen. I klippet får du se dem dansa. Foto: Malin Gotlin/SVT

Världskända koreografen Helena Franzén skapar dansföreställning i Örebro

Publicerad

Just nu pågår repetitioner av en ny föreställning som skapats av Helena Franzén – en av Sveriges främsta koreografer inom modern dans.

– Just det empatiska vill jag väcka med föreställningen, säger Helena Franzén till SVT.

Dansarna Linn Ragnarsson och Jessica Andrenacci övar för fullt inför premiären på lördag. Föreställningen heter ”Två och en spegel” och målgruppen är familjer med barn i låg- och mellanstadiet.

Koreografen Helena Franzén står bakom föreställningen. Hon har 30 års erfarenhet och har arbetat över hela världen.

– Vi fortsätter på det temat som jag har arbetat med under de senaste produktionerna som handlar om identitet, och på det sättet att genom att se den andra, dvs se dig, så får jag syn på mig, förklarar Helena Franzén.

Dansaren Linn Ragnarsson är född och uppvuxen i Örebro och gick dansprofil på Engelbrektsskolan. Senare flyttade hon till Stockholm och hon har bland annat gått på Svenska balettskolan.

Hennes danskollega Jessica Andrenacci är från Italien men flyttade till Örebro för att jobba med Lena Josefsson och Raande-Vo 2007.

Ska spelas i skolor

Arrangörer av premiären är Region Örebro län tillsammans med Örebro kommun, Studiefrämjandet och Kulturkvarteret.

Efter premiären på Kulturkvarteret kommer de åka ut i länets skolor och spela föreställningen.

I klippet kan du se några smakprov från föreställningen.

Koreografen Helena Franzén har många års erfarenhet från dansvärlden. Foto: Malin Gotlin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.