Juryn tillsammans med det vinnande laget. Foto: Peter Comstedt/SVT

Ernst delade ut pris till unga matkreatörer

Uppdaterad
Publicerad

15-åringarna Gry Sjökvist, Tilda Hermansson och Tyra Magnusson från Mellringeskolan stod som vinnare i stadsfinalen i Kockduellen som utspelades på Virginska skolan.

– Det känns bra och jättekul att vi vann, vi hade faktiskt inte förväntat oss det här, instämmer tjejerna som lagade snabbgravad lax.

I finalen fick eleverna en korg med råvaror, fisk som huvudingrediens och sedan 50 minuter på sig att laga till en maträtt som föll Ernst Kirschsteiger och resten av juryn i smaken.

Från början var det 400 elever från fyra av Örebros grundskolor, nu blev det bara tre kvar som stod som vinnare och kommer att få åka till Stockholm den 9 februari för att tävla i riksfinalen.

– Det var jätteroligt och hela tävlingen var överförväntat. Engagemanget från publik och elever har varit stort och juryn var eld och lågor ikväll, säger Maria Nordström som jobbar med utbildningsfrågor i Örebro kommun.

Se mer från finalen i bildspelet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.