Ervallas egna tv-kanal en succé

Uppdaterad
Publicerad

Landsbygden och människorna som bor där har fått ett eget tv-koncept.

Ervalla och Järle, två småsamhällen med knappt 1.500 invånare har trots sin storlek en egen lokal tv-kanal. Bygde-tv som kanalen heter startades i maj förra året av två lokala eldsjälar Per-Åke Sörman och Niclas Lindahl. Duon beskriver det som ett koncept för Youtube där man filmar landsbygden. Man visar upp människorna som bor där och händelser i bygden.

– Det som gör Bygde-tv speciellt är att det är riktiga människor som är med, säger Niclas Lindahl. Det bor ju oftast något original i varje gård och det finns alltid en historia att berätta.

Niclas och Per-Åke utnyttjar den senaste digitala videotekniken och filmar och klipper ihop allt själva.

– Det är ju det som är så fantastiskt, idag att man kan skapa sitt eget tv-program med en enkel videokamera och lägga upp det på Youtube.

Varje nytt avsnitt ses av några hundra och tv-kanalen finansieras av den lokala företagarföreningen och genom sponsring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.