Expertens tips – så lyckas du med förodlingen

Uppdaterad
Publicerad

Att förodla sina egna grönsaker är riktigt roligt. Och så är det ju så gott att skörda det man odlat själv.

Allt man behöver är ett ljust fönster och en balkong till sommaren. Men att förodla kan också vara lite knepigt.

För det gäller att hålla jorden lagom fuktig och inte så blöt att fröna ruttnar och inte för torrt så att den lilla plantan som dyker upp torkar ut. 

Trädgårdsmästaren Pernilla Nilsson ger sina bästa tips för att lyckas med förodlingen. Och just nu är det tid för chili, paprika och tomat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Viodlar

Mer i ämnet