Familjen Vagner hemma efter tågresa till Alperna: ”Gick lätt och smidigt”

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Vagner från Örebro valde tåg före flyg under årets skidresa till Alperna. Nyss hemkomna konstaterar pappa Tomas att resan överträffade förväntningarna.

– Jag är otroligt imponerad hur bra allt fungerade säger han.

30 timmar fram till Alperna och 30 tillbaka hem skulle kunna få vilken familj som helst att bli bekväm och ta flyget framför tåget. Med tanke på tidsaspekten blev Tomas Vagner också förvånad när han upptäckte att fler valt att tågresa ner till Alperna av miljöskäl.

– Vi träffade många familjer som reste på samma sätt som vi. Vi var långt ifrån ensamma från Sverige, berättar han.

Smärtfritt längs vägen

Att resa runt med tåg gick också smidigare än vad Tomas vågat hoppas på.

– Det har fungerat utan några som helst problem. Vi hade våra farhågor inför eftersom vi har andra erfarenheter från Sverige, men det fungerade helt fantastiskt, menar Tomas.

Kommer familjen göra om det här?

– Vi funderar på att ta tåget ner till medelhavet och sedan hem igen i sommar. Det här har gett blodad tand. Det är mysigt att resa så här med familjen. Man sitter ju tillsammans och upplever Europa på ett helt annat sätt eftersom man ser mycket mer.

Finns det någonting ni kommer göra annorlunda nästa gång?

– Det enda lite jobbiga var den stora och tunga skidpackningen som man fick släpa runt på. Nästa gång kanske det blir att hyra skidor på plats istället. Vi får se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.