Tre familjer lurades att tillsammans betala närmare två miljoner kronor. Nu misstänks husbyggaren för grovt bedrägeri. Men huset på bilden hör inte ihop med misstankarna.

Husbyggare lurade familjer på miljonbelopp – misstänks för grovt bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Tre familjer lurades att tillsammans betala närmare två miljoner kronor till ett byggbolag för sina nya hus. Men företaget var på obestånd och gick senare i konkurs. Nu har en man anhållits misstänkt för grovt bedrägeri efter att familjerna varken fått hus eller pengar tillbaka.

Det var under våren 2016 som två familjer i Örebro och en i Kumla skulle bygga sina nya hus. Men husdrömmarna kraschade när den anlitade byggfirman gick i konkurs.

Strax innan konkursen hade familjerna betalat över en halv miljon kronor vardera – totalt närmare två miljoner kronor till företaget.

– De betalade pengarna enligt avtal, utan att få information om bolagets situation, säger åklagaren Anders Persson.

Misstänks för grovt bedrägeri

Företaget gick senare under samma år i konkurs, utan att familjerna fått sina hus eller pengar tillbaka. Under tisdagsmorgonen anhölls en person misstänkt för grovt bedrägeri.

– Den misstänkte var verksam i företaget som byggde hus men det gick inte gått så bra, säger åklagaren Anders Persson.

Planerat tillslag

En familj betalade 700 000, en annan 650 000 och den tredje familjen 500 000 pengar som nu är borta. Utredningen har pågått under lång tid men under förmiddagen slog polisen till mot den misstänkte mannen.

Utredningen kommer nu att fortsätta med förhör med den misstänkte mannen och det är oklart när åtal kan väckas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer