Fem män i 20-årsåldern har anhållits efter söndagskvällens skottlossning i bostadsområdet Oxhagen i Örebro, det uppger polisen på annandagen. Foto: Johannes Weckström/SVT

Fem unga män misstänkta efter skottlossning i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Fem män i 20-årsåldern anhölls efter söndagskvällens skottlossning i bostadsområdet Oxhagen i Örebro. På måndagseftermiddagen släpptes de på fri fot.

– Misstankarna kvarstår och de är inte avförda från utredningen, säger Karin Rosander på Åklagarmyndigheten.

Det var vid 18-tiden på söndagen som polisen larmades om höga smällar i området och kunde konstatera att skottlossning skett. Under söndagskvällen greps fem misstänkta personer.

– Brottsrubriceringen är försök till mord och grovt vapenbrott. De fem männen som är i 20-årsåldern greps under kvällen och anhölls senare på den lägre misstankegraden, säger Rasmus Eriksson, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen.

Odramatiskt gripande

Gripandet skall ha varit lugnt och odramatiskt. Under kvällen genomfördes en brottsplatsundersökning och avspärrningarna har därefter hävts. Enligt polisen ska det ha rört sig om skarp ammunition, men de uppger av utredningsskäl inte vilken typ.

– Vi håller fortsatt på med utredningsåtgärder och kommer prata med folk på plats i området under dagen och hoppas få in mer information.

Släppta på fri fot

På måndagseftermiddagen släpptes männen på fri fot. Misstankarna mot männen kvarstår men har försvagats under utredningen.

– Imorgon kommer ärendet lämnas över från jouråklagare till en ordinarie, som fattar beslut om de är fortsatt misstänkta, eller kommer avföras från utredningen, säger Karin Rosander, chef vid kommunikationsavdelningen på Åklagarmyndigheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.