Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Khalid Mohammed, ordförande för Förenade förorter ungdomsförbund. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Riksfinalen i Ortens bästa poet kommer att hållas i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Den 11 december kommer Ortens bästa poet att hålla den nationella finalen i Conventums lokaler i Örebro.

Just nu pågår det deltävlingar runt om i landet, från Rosengård i Malmö till Ersboda i Umeå. Finalen har tidigare ägt rum i Rinkeby i Stockholm, men nu kommer den för första gången att hållas i Örebro.

– Det känns bra. Jag är uppvuxen här i Vivalla i Örebro och nu när jag blivit ordförande i Förenade förorter ungdomsförbund så är det här en skön grej att ta tillbaka till sin hemstad, säger Khalid Mohammed.

Kulturarenan i Vivalla, med sina 450 platser, är däremot för liten för evenemanget. Khalid Mohammed säger att man förväntar sig ett fullsatt i Conventum. Lokalen där kan ta emot upp till 1400 personer. Semifinalen kommer däremot att hållas i Vivalla.

– Det här är nånting som Sveriges förorter har längtat efter, säger han.

Högt intresse

Khalid Mohammed berättar att intresset har varit högt bland de sökande och många har hört av sig för att vara med i tävlingen.

– Idag är Ortens bästa poet ett sätt för många unga att uttrycka sig, en plattform, ett sätt att nå ut. Det här är något som har blivit jättestort i hela landet och därför är det här viktigt att det fortsätter, säger han.

Hör mer i klippet.

Tävlingen

Förenade förorter arrangerar tävlingen tillsammans med olika föreningar i förorter runt om i hela landet. I år hålls deltävlingar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Borås, Jönköping, Örebro, Borlänge och Umeå. Finalen kommer hållas i Örebro i december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.