Murad Artin (V) har engagerat sig för att familjen ska kunna få stanna kvar i Sverige. Foto: Örebro kommun / SVT

Fler politiker ställer sig bakom utvisningshotad Örebrofamilj

Uppdaterad
Publicerad

Utvisningen av familjen Hardo i Örebro har väckt mycket uppmärksamhet den senaste veckan. Tidigt engagerade sig Murad Artin (V) och Lennart Bondeson (KD) i ärendet och Artin har hjälpt familjen i kontakten med Migrationsverket. Nu ställer sig ytterligare sex lokalpolitiker bakom familjen.

Politikerna representerar fem olika partier i Örebro kommun och kräver nu en rättslig prövning av utvisningsbeslutet.

Stort engagemang

Familjen Hardo, som består av 16-åriga Shamiram, hennes mamma och syskon, skulle ha flugits från Sverige till Egypten i tisdags. Men eftersom gränspolisen inte vet var familjen befinner sig har utvisningen uteblivit.

Shamirams klasskamrater har visat sitt stöd genom ihärdig kontakt med media och politiker och har även skolstrejkat för att Shamiram och hennes familj ska få stanna i Sverige.

Fått svar på nytt dokument

Murad Artin (V) engagerade sig för familjen och är initiativtagare till att politikerna nu går samman. Han har även hjälpt familjen med att översätta en handling från arabiska till svenska och driva ärendet mot Migrationsverket. De har nu fått svar på det dokument som skickades in nyligen.

– Vi fick avslag på det, men nu har vi tre veckor på oss till att överklaga. Det arbetar familjens advokat med nu, säger han till SVT Nyheter Örebro.

Linda Larsson (C)

Lennart Bondesson (Kd)

Marlene Jörhag (Kd)

Kattis Folkesson (Mp)

Jessica Ekerbring (S)

John Johansson (S)

Martha Wicklund (V)

Murad Artin (V)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer