Här skedde olyckan. Foto: SVT

Häst försvunnen och en person till sjukhus efter olycka på Hammarsundsbron

Uppdaterad
Publicerad

En häst är försvunnen efter en olycka med en hästtransport på Hammarsundsbron som skedde under torsdagskvällen. Enligt polisen kan hästen ha fallit ner över broräcket vid kollisionen.

Olyckan skedde runt klockan 18.00 på torsdagskvällen.

Enligt uppgift var det en hästtransport lossade under färd och orsakade en trafikolycka på Hammarsundsbron, söder om Askersund.

– Det var en hästtransport som slets loss och åkte in i en personbil, berättar Margrethe Edqvist, teamledare på SOS-alarm.

En person fördes till sjukhus och skadeläget är ännu oklart.

Försvunnen häst

Enligt polisen blev hela hästsläpet demolerat. Släpet ska ha blivit kvar på bron – medan hästen ska ha fallit ner i vattnet.

Polisen uppger att det inte funnits några indikationer på att hästen ska ha lämnat bron av sig själv. Det ska finnas spår från hästen på räcket.

– Troligtvis har hästen trillat över räcket och ner i vattnet, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid Örebropolisen, på fredagsmorgonen.

Under kvällen var båda körfälten vid olycksplatsen avstängda fram till klockan 19.30.

Släpet har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.