Flera gripna efter väpnat rån i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen larmades polis till en adress på Öster i Örebro. Väl på plats såg polisen hur tre män flydde genom ett fönster efter vad som misstänks ha varit ett grovt rån.

Två av de misstänkta kunde gripas efter en kortare jakt.

– Det handlade om någon minut innan de greps. Den tredje är fortfarande inte gripen, säger Olga Korpela, vakthavande befäl hos polisen i Bergslagen.

Beväpnade rånare

Upprinnelsen ska alltså ha varit ett väpnat rån. En målsägande ska ha fått hjälp att larma polisen. När polis kom till platsen var gärningsmännen alltså kvar i byggnaden.

– Patrullen var redan på plats och pratade med målsäganden i ärendet och när de gjorde det ser man tre personer hoppa ut genom ett fönster och springa. Personer som stämde överens med signalementen, säger Olga Korpela.

Männen ska ha varit beväpnade under rånet.

– De uppgifter vi fick initialt var att de var beväpnade med kniv och pistol, men det har nu ändrats till kniv och batong, säger Olga Korpela.

Polisen söker gärningsman

Enligt polisen ska målsäganden inte ha behövt uppsöka skjukvård.

– Inga uppgifter om allvarliga skador, utan i så fall om något slag. Ingen har behövt föras med ambulans, säger Olga Korpela, vakthavande befäl hos polisen i Bergslagen.

Under söndagskvällen sökte polisen fortfarande efter den tredje gärningsmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.