Arkivbild Foto: Stina Stjernkvist/TT

Flera misshandelsfall i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man blev slagen i huvudet med en glasflaska natten till torsdag. Misshandeln skedde strax efter klockan ett utanför Villa Strömpis i Örebro, där det var en Halloweenfest. 

– Vi rubricerar det som grov misshandel. Gärningsmannen försvann innan polispatrullen hann dit och ingen är gripen, säger Jan Matérne, vakthavande befäl på polisregion Bergslagen.

Ambulans kallades till platsen och mannen fick vård. Men torsdagsnatten fortsatte med fler bråk, rån och misshandel i Örebro.

02:00 Personrån

En 15-årig pojke blir rånad i centrala Örebro.

– Pojken har en Armanijacka och det får en 16-årig kille syn på, så han springer ifatt honom och stjäl både 15-åringens jacka och cykel, säger Jan Matérne.

Det är oklart hur rånet går till och pojken skadades inte illa, enligt polisen. Ingen är gripen, men polisen har fått namn på den unga rånaren.

02.27 Personrån

En halvtimme efter rånet i centrala Örebro får en polispatrull syn på ett bråk på Gustavsgatan.

– Det är flera personer i 20-årsåldern och det verkar först om att det inte hänt något, mer än att de bråkat. Några får lämna platsen, men sen kryper det fram att en person tvingats lämna ifrån sig sin mobiltelefon, Jan Matérne, vakthavande befäl på polisregion Bergslagen.

Ingen är gripen, men också i det här fallet vet den rånade vem den misstänkte är. 

02.32 Misshandel

Halvtre på natten mot torsdag larmades polisen till Stortorget i Örebro där det skulle vara ett stort bråk och en person låg på backen.

– När polispatrullen kom dit så stod personen som blivit nedslagen upp och vad det verkar som har han klarat sig undan allvarliga skador, säger vakthavande befäl Jan Matérne.

Ingen misstänkt gärningsman är gripen och det är oklart hur misshandeln gått till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.