Örebro tingsrätt. Foto: Johan Pisoni / SVT

Flicka misstänkt för mordförsök omhändertagen av socialtjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Den flicka som är misstänkt för försök till mord på en man i 25-årsåldern i lördags kväll häktas inte av Örebro tingsrätt. Hon omhändertas dock av socialtjänsten.

Det var vid halv tio-tiden i lördags kväll som en man i 25-årsåldern tog sig till akuten på USÖ. Han hade då allvarliga sårskador, och senare under kvällen greps en tonårig flicka misstänkt för mordförsök. Hon anhölls senare under natten efter förhör.

Under onsdagen hölls en häktningsförhandling, men tingsrätten ansåg inte att det fanns särskilda skäl för att häkta flickan.

– Hon är inte längre frihetsberövad i ärendet, men är i socialtjänstens händer och placerad på ett boende, säger åklagare Carolin Roos.

Få detaljer

Efter händelsen var polisen mycket förtegen om ärendet, men berättade att det skett utomhus på väster i Örebro. Något som Roos bekräftar. I övrigt vill inte heller hon kommentera några detaljer i ärendet.

– Hon är fortfarande misstänkt men förnekar brott. Jag vill inte alls gå in på om det finns någon relation dem emellan eller inte, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.