Nybyggt vårdboende färdigt i Hällefors

Publicerad

När vårdboendet Nya Björkhaga i Hällefors stänger inom kort får de boende flytta in i Gillersgårdens nybyggda lokaler. Här finns allt från flyttbara handfat till lampor som styrs av rörelser och timer.

Intresset var stort när det nya vård- och omsorgsboendet Gillersgården i Hällefors nyligen invigdes.

– Vi har plats för 36 lägenheter uppdelade på fyra olika avdelningar, tre avdelningar för demenssjuka och en för korttidsboende, säger Karolina Björk som är enhetschef på boendet.

Anpassat efter önskemål

Boendet är utformat utifrån samtal med olika pensionärsföreningar, personalgrupper och politiker som fått tycka till om vad som behövs på ett boende.

– Vi har slagit ihop det här för att skapa något som ska passa så många som möjligt.

Vill visa att landsbygden lever

Karolina Björk är glad att kommunen har valt att lägga stora resurser på att skapa ett boende som är anpassat efter vårdtagarnas behov och önskemål.

– Det är viktigt att signalera att landsbygden lever. Alla som bor i Hällefors ska kunna bo under bra villkor, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.