Ferdinand Sipos från Ungern är en av de förare som ofta tvingas övernatta i Lindesberg i väntan på last. Hör honom i klippet. Foto: SVT

Förarna lever med ständig oro för stölder och rån

Publicerad

Ett Truckstop erbjuder inte bara möjligheter att tanka och äta. Det kanske viktigaste för många av förarna är tryggheten som en inhägnad parkering ger.

Ferdinand Sipos från Ungern är en av många förare som har Lindesberg och Meritor som mål en eller flera gånger i veckan. När vi träffar honom har han stått parkerad i väntan på en ny last, sedan kvällen innan. Hans långtradare står uppställd tillsammans med en rad andra längs en gata på norra industriområdet.

– Ett Truckstop skulle vara jättebra. Här finns ju ingenting, säger Ferdinand Sipos. 

Drabbad av dieseltjuvar

Han har också råkat ut för flera stölder på olika håll i Sverige.

– Här i Lindesberg har jag inte haft några problem, men i Helsingborg stal de all diesel ur min lastbil när jag låg och sov. 470 liter hade försvunnit när jag startade lastbilen på morgonen.

Hör föraren Ferdinand Sipos och Meritors platschef Kent Blom i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.