Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Containern som levererades av Peter Selander (hö.) löser en del av problemen för ordf i klubben, Ali Jamal Yassin (vä.) Foto: SVT

Företagets container räddar klubbens verksamhet: ”Betyder allt”

Publicerad

Nu kan Bergslagens IF i Lindesberg ha kvar sina bollar och koner nära planen där man tränar. På onsdagen kom en företagare med en container, som tillfälligt löser ett av klubbens problem.

– Det betyder allt, det är en väldigt stor lättnad, säger Ali Jamal Yassin, ordförande i Bergslagens IF.

Tidigare i veckan stod det klart att Lindesbergsklubben inte kan använda omklädningsrum och förrådsutrymmen i den närbelägna skolans idrottshall. Sommarens aktiviteter, bl a en fotbollsturnering, var därmed hotade.

Lösningen container

Lösningen blev en container. En lokal företagare såg SVT:s reportage om klubbens problem och hörde av sig.

Peter Selander arbetar tillsammans med sin bror i lastbilsbranschen. När de köpte ett antal containrar kom de över så många att det kan låna ut en till klubben.

Alla problem inte lösta

Fortfarande finns en del problem kvar. Eftersom klubben inte kommer in i skolans idrottshall så finns det ingenstans där barnen kan byta om inför träningen och fylla på sina vattenflaskor.

I inslaget ovan tar klubben emot containern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.