Foto: Jerry Gray/Örebro Kings

Första hemmamatchen i SSL för Örebro Kings

Publicerad

I onsdags chockade dem innebandy-Sverige.

Nu väntar hemmapremiär när Örebro Kings fortsätter att skriva historia.

– Jag förväntar mig att vi går in med samma inställning, säger tränaren Gabriel Brandberg.

I onsdags spelade Örebro Kings en historisk premiär i Sveriges högsta innebandy-liga SSL. Laget besegrade fyrfaldiga mästarna Storvreta med 5-4 efter förlängning och det var alltså föreningens första seger i SSL.

Men trots chockstarten är Örebro Kings nykomlingar den här säsongen och målsättningen är fortsatt att klara sig kvar i serien.

– Vi gjorde vad vi skulle, många var medvetna vad de skulle göra. Det var en psykologisk grej att få spräcka nollan och vi är alltid ute efter tre poäng, säger lagets tränare Gabriel Brandberg.

”Samma inställning”

På söndag väntar hemmapremiär mot Sirius.

– Jag förväntar mig att vi går in med samma inställning som mot Storvreta. Vi behöver vara noggranare och jobba tillsammans i större delar av matchen för att vi ska ta alla poängen. Vi ska hjälpas åt och inte bara förlita oss på våra äldre spelare.

Söndagens hemmapremiär för Örebro Innebandys är den historiskt första hemmamatchen i SSL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.