Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Jag vill att Nora kommun skall ta över ägandet och att föreningen blir hyresgäst”, säger Curt- Eric Hermansson, ordförande i Nitro/Nora bandysällskap som inte längre har råd att äga Danfo arena. Se mer i videoklippet. Foto: Rolf Larsson /SVT

Fortsatt oklar framtid för isbanan i Nora

Uppdaterad
Publicerad

Efter en konkurs är framtiden osäker för isbaneanläggningen i Nora. Vid onsdagens möte i kommunstyrelsen har frågan om kommunen ska ta över diskuterats – men något sådant beslut kom inte idag.

Kommunstyrelsens beslut på onsdagen var istället att inte överta ägande och driften av isbaneanläggningen Danfo arena. Ärendet ska behandlas i kommunfullmäktige och under tiden beredas ytterligare.

– Vi måste se vad vi har för pengar att röra oss med idag. Och vi måste få fram mer fakta och konkursförvaltarens underlag innan vi fattar det slutliga beslutet i kommunfullmäktige, säger Solveig Oscarsson (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Isbaneanläggningen drevs före konkursen av Karlsäng IP som är ett dotterbolag till idrottsföreningen Nitro/Nora BS.  Förutom att bandylaget tränar på isen har kommunen har hyrt isbanan för förskolor och skolor samt allmänhetens åkning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer