Unga fotbollstjejer fick träffa Kif: ”Viktigt för integrationen”

Publicerad

Arena Örebro är ett fotbollsprojekt där pojkar och flickor från Hallsberg och Vivalla får lära känna spelarna i Kif och ÖSK. Idag var det tjejernas tur att träffa förebilder i Kif.

Under torsdagseftermiddagen fick fotbollstjejer från IFK Hallsberg och BK Ettfyra besöka Behrn arena i Örebro. De 83 flickorna som deltog fick bland annat komma in i Kif:s omklädningsrum, göra övningar och spela på Behrn arenas konstgräs.

Besöket är en del av projektet Arena Örebro som drivs av ÖSK och Kif, med stöd av bland annat Region Örebro län, Örebro kommun och Örebro läns idrottsförbund/SISU idrottsutbildarna. Syftet är att ungdomarna i föreningarna IFK Hallsberg och BK Ettfyra få nya förebilder.

”Idrotten är viktig för integrationen”

– Vi tror det är bra att ha förebilder med olika typer av bakgrund. Just när det kommer till tjejerna tror vi det är en fördel med förebilder som kommit långt inom sporten. Många tjejer tror inte det går, att det bara är något för killar, säger Johan Gren på Örebro läns idrottsförbund/SISU idrottsutbildarna, projektledare för Arena Örebro.

Johan Gren tror att förebilder för tjejer inom just sporten är extra viktigt.

– I tjejernas fall är Kif-spelarna inte kända sedan innan, men det kan bli en aha-upplevelse när de träffar dem och ser hur duktiga de är. Vi tror man behöver förebilder för att fortsätta idrotta, och idrotten är viktig för integrationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer