Nuri Turkan, till vänster, bereder sig på att flytta sig från dörrarna när cykelförsäljningen startar. Foto: Åsa SvennebäckVisa alla (4)
Visa alla (4)

Fräcka tilltag på cykelbytardagen

Publicerad

Det var inte alla som hade lust att betala provision för att få sin cykel såld på cykelbytardagen. Arrangörerna fick säga åt några på skarpen som öppnade egen försäljning av begagnade cyklar utanför dörren på Conventum Arena.

Det längsta tåget på första maj i Örebro stod inte någon demonstration för. Det ringlade istället utanför Conventum Arena när hundratals personer köade för att göra fynd på cykelbytardagen.

Dessförinnan hade en strid ström av försäljare köat för att få lämna in sina cyklar till försäljning på förmiddagen. Men alla hade inte lust att vare sig vänta eller betala provisionen.

– Vi har fått säga till några som ställt sig här runt hörnet och börjat sälja sina cyklar direkt, berättar Nuri Turkan som är en av funktionärerna. Det är inte okej.

De första i kön för att få handla hade väntat i ett par timmar men enligt Nuri Turkan fanns det cyklar till alla.

– Ja det skulle jag tro, säger han och sneglar in på Conventum där prydliga rader av cyklar står uppställda och färdigmärkta. Fast det är inte lika många som förra året. Jag tror nog att vädret gör att en del väljer att stanna hemma.

  • Mellan klockan 9 och 12 får den som vill sälja sin cykel lämna in den på Conventum. För att få göra det krävs att man är över 18 år och kan visa gilgtig legitimation.
  • Försäljningen sker mellan klockan 13 och 16 och betalningen sker kontant.
  • Den som får sin cykel såld får betala 15% i provision eller minst 80 kronor.
  • Arrangör är KFUM Örebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer