Foto: SVT

Frias från misstanke om Strömpis-bränderna

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man som 2011 greps misstänkt för att försöka elda upp Villa Strömpis har frias nu. Detta trots att det fanns fingeravtryck som kopplade honom till brottet.

Under sommaren 2011 utsattes nattklubben Villa Strömpis för flera brandattentat. Fallet blev uppmärksammat i media och ägaren utlovade också en belöning på 100.000 kronor till den som kunde  ge tips som ledde fram till den skyldige.

En 20-årig man från norrköping greps eftersom han matchade de fingeravtryck som fanns på en petflaska och en bensinduk som hittats på brottsplatsen.

Nu, tre år senare har domen kommit och trots att det fanns bevis så frias alltså 20-åringen från anklagelserna om grovt försök till mordbrand. Örebro tingsrätt har gått på mannens berättelse som menar att han inte befann sig på brottsplatsen men att hans fingeravtryck hade kommit dit via bilar som han köpt och sålt i sin fars namn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.