Mannen friades i både tingsrätten och hovrätten för bränderna i Sörby 2021. Foto: Malin Gotlin

Frikändes för bränder i Sörby – åtalas på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-års åldern som frikändes för Sörbybränderna 2021 åtalas nu på nytt. Han misstänks nu ha försökt tända eld på ett hus i Almby under hösten 2023.

Mannen misstänktes för fyra fall av grov mordbrand i Sörby under sommaren 2021 men friades av både tingsrätten och hovrätten.

Men nu åtalas han för grov mordbrand igen. Åklagaren hävdar att han anlagt en brand på en altan och en altandörr till ett hus i Almby, Örebro.

Bland bevisningen finns fynd på brottsplatsen som kan kopplas ihop med inköp som mannen gjort. Mannens dna ska även ha funnits på en tändare som hittats på platsen.

I januari, en dag efter att mannen greps, gjorde polisen en dramatisk insats i ärendet. Vid en husrannsakan på en adress i Örebro fick bombskyddet kallas in efter att man misstänkte att explosiva föremål fanns på platsen.

Den misstänkta mannen förnekar brott.

Se bilder från insatser i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har skett en stor polisinsats vid en fastighet i Sörby under måndagen. Foto: Malin Gotlin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.