Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagseftermiddagen började en ladugård i Bråten i Karlskoga brinna. Ett 90-tal kor ska ha funnits i byggnaden. Foto: SVT

Övertänd ladugård i Karlskoga – ett 30-tal djur innebrända

Uppdaterad
Publicerad

En ladugård i Bråten, Karlskoga har börjat brinna. I byggnaden fanns bland annat ett 90-tal kor som man försökte rädda. Dock brann ett 30-tal djur inne, enligt polisen. Ingen människa har skadats.

– Det är en fullt utvecklad brand, eventuellt finns det djur kvar i ladan, men man har släppt ut djur, säger polisens presstalesperson, Diana Qudhaib.

Larmet kom till SOS strax innan klockan 16.30. Enligt räddningstjänsten är ladugården övertänd och har kollapsat inåt. Enligt initiala rapporter från platsen kom det gnistregn från den brinnande byggnaden och brandmännen på plats kämpade länge med att förhindra spridning av elden.

Det kom inledningsvis olika uppgifter om antalet kor som befunnit sig i ladan, men enligt den initiala uppgifter från SOS Alarm ska det ha rört sig om ett 90-tal. Ett 30-tal av korna ska då ha tagit sig ut ur lågorna, enligt tidiga rapporter

– Men det är lite oklart just nu, man vet inte exakt om det stämmer, sa SOS Alarms operatör initialt.

30-tal djur brann inne

Vid 18-tiden meddelade polisen att man var klara på platsen. Under kvällen har polisen hållit förhör och fotodokumenterat platsen. Det kommer att upprättas en anmälan om skadegörelse genom brand.

I nuläget finns ingen misstänkt.

Ett 30-tal djur uppges ha brunnit inne, men resterande har räddats från branden. Det ska ha rört sig om totalt 90 nötdjur och 25 får som varit i ladugården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.