Lågor slog ut från dansbanan i Folkets park i Degerfors på lördagskvällen. Foto: Johan Augustsson

Dansbanan i Degerfors folkpark brann ned

Uppdaterad
Publicerad

Dansbanan i Degerfors Folkets park totalförstördes i en brand som utbröt vid 22-tiden på lördagen.

– Det är en fullt utvecklad brand, det slår ut öppna lågor, sa en larmoperatör på SOS Alarm medan branden pågick.

Larmet inkom vid 22-tiden på lördagskvällen och redan vid 22.20 kunde man konstatera att byggnaden inte skulle gå att rädda.

Räddningstjänsten fokuserade därför på att hindra branden från att spridas.

– Både styrkor från Karlskoga och Degerfors jobbar på var sin sida om byggnaden för att skydda närliggande skog och terräng från spridning, sa larmoperatören.

Brandorsaken är inte känd. Polisen ska undersöka om branden kan ha varit anlagd.

Enligt polisen har det tidigare under lördagen brunnit på en annan plats i folkparken. Det var Nya Wermlands-Tidningen först med att berätta.

– Tidigare under dagen har stolar och bord börjat brinna. Inringaren kunde släcka själv, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i Region Bergslagen till SVT.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och olaga intrång. I samband med att dansbanan brann ner har man upprättat en anmälan om grov skadegörelse genom brand.

Det finns inga uppgifter om personskador.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Harri Brunke, ordförande för parken, mer om gårdagens brand. Foto: Johan Augustsson/Filip Jemtelius/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.